Burrecat dhe mediat po vrasin gratë shqiptare!!!

b-gjikondiNga Brizida Gjikondi

Ky është nga ato shkrime që fjalët të bëhen lëmsh në fyt dhe në mëndje dhe nuk di nga ta kapësh fillin.

Gratë që hanë dhe tashmë shtohen me një ritëm makabër, ritëm skizofren, ritëm që veç burrecat e një vendi (jo shteti) barbar mund ta arrijnë.

Nuk po dua të imagjinoj skenën e fundit të jetëve të tyre, ankthin, tmerrin, sytë e shqyer dhe vetminë makabre, nuk po dua të imagjinoj, por vuajtjen, ankthin dhe frikën i kam në sy dhe në shpirt.

Armata e hiç-ëve

Një lukuni kaotike shqiptarësh arsimohen prej vitesh në fusha universitare si psikologji, sociologji, punonjës socialë etj, por kjo lukuni e çorganizuar në strukturën dhe thelbin e saj kurrë nuk i uli të ndenjurat dhe të studiojë pikërisht këtë fenomen kaq kriminal shqiptar, fenomenin e shqyerjes dhe krimit në familje sidomos atë të vrasjes barbare ndaj grave. Vazhdoni leximin

Advertisements
nga moderatori Postuar te Tema

Televizioni ndikon fuqishëm në jetën tonë, ndaj ka përgjegjësitë e veta

Zamira Çavo

Në një shoqëri jo fort të zhvilluar si e jona, në një shoqëri ku niveli i aftësive personale përthithëse nuk është në lartësinë e duhur, roli i Televizionit merr një ngarkesë të madhe sociale. Në këto shoqëri, që e shikojnë programin televiziv si të vërtetën më të madhe të njerëzimit, që besojnë çdo frazë e video të shfaqur në të, televizioni ka në dorë të luajë rolin historik: ose të ndikojë vrullshëm në modelin e zhvillimit tërësor social ose të realizojë një “vrasje” masive, me përmasa gati “shfarosëse”. Televizioni në Shqipëri, megjithëse ende në formimin e tij të plotë, ka luajtur rolin e madh në ndryshimin e mentaliteteve të vjetra sociale, ka ndihmuar të ecë përpara shoqërinë shqiptare, ka sjellë modele të një jete bashkëkohore. Momenti që po jetojmë, na jep të drejtën të analizojmë me më shumë përgjegjësi, këtë rol e ndikim të madh të televizionit. Momentet ku ndodhemi sot, na detyrojnë të rishikojmë gjithçka ka të bëjë me ne. Le ta nisim nga produkti:

Së pari- Të gjithë jemi të ndërgjegjshëm se televizioni nuk i bën njerëzit më të mençur, por as më të paditur. Ama mund t’i orientojë sjelljet e tyre, pozitivisht apo negativisht. Vazhdoni leximin

nga moderatori Postuar te Shqip

OKB shqetësim për lirinë e medias në Shqipëri: Janë përgjuar gazetarët

Komiteti i Kombeve te Bashkuara për të drejtat e njeriut shpreh shqetësim për lirinë e medias në Shqipëri. Gjatë seancës së radhës në Gjenevë ku delegacioni nga Shqipëria raportoi sërish mbi të drejtat civile dhe politike në vend, anëtarët e këtij komiteti shprehën shqetësim lidhur me raportimet për sulmet ndaj gazetarëve dhe përpjekjet për të kufizuar lirinë e medias. Madje sipas njërit nga anëtarëve të këtij komiteti, ka raportime se Parlamenti shqiptar është përpjekur të përgjojë bisedat telefonike të gazetarëve.

Pyetja ime ka të bëjë me mënyrën se si garantohet liria e medias. Do të doja që delegacioni të na komentonte raportimet për kërcënim të gazetarëve dhe sulmet fizike ndaj tyre. Po kështu ka patur edhe raportime se Parlamenti është përpjekur të përgjojë bisedat telefonike të gazetarëve si dhe disa padi ligjore ndaj medias, lidhur me një rast kur një ministër u akuzua për ngacmim seksual dhe u filmua gjatë këtij akti. Vazhdoni leximin

nga moderatori Postuar te Dita

Alba Malltezi merr çmimin e gazetarisë së Mesdheut

a-malltezi2TIRANE –  Alba Malltezi, merr çmimin e gazetarisë “Caravella del Mediterraneo”, akorduar nga Presidenti Italian Napolitano për gazetarët e pellgut të Mesdheut, krah disa personaliteteve të gazetarisë italiane dhe të vendeve të tjera të pellgut të Mesdheut.

Ceremonia për dhënien e çmimit mbahet me 7 shtator në qytetin e Otrantos.

Me Alba Malltezin e Free and Fair Media Group (Shqiptarja.com & A1Report), në edicionin e pestë të “Caravella del Mediterraneo” vlerësohen edhe disa gazetarë të RAI-it :Aldo Maria Valli Marcello Favale, Francesco Giorgino, Salvatore Della Rocca gazetar i “Corriere del Mezzogiorno”, Alessandro Barbano Drejtor i gazetës “Il Mattino”, Giuseppe Borsellino “Italpress”, Silvana Gaudio gazetare Ansa, Pino Pisicchio editorialist i il Tempo dhe regjisori Daniele Vicari i cili realizoi filmin dokumentar, shumë të vlerësuar «La nave dolce».  Vazhdoni leximin

Mediat dhe Politika

Gëzim Mekuli

Flamujt, filmat dhe sloganet janë duke u keqpërdorur pa kufi nga partitë politike. Si rrjedhojë e këtij komunikimi politik, hapësira shqiptare është plot zbrazëti, e thatë, jo bindëse dhe fyese.

Në debatin “për” apo “kundër” reklamës politike televizive, shpeshherë është theksuar se natyra dhe forma e shpejtë e reklamës televizive mund të ndikojë negativisht në mbarëvajtjen e debatit politik. Si rrjedhojë e kësaj, politika është bërë më pak konkrete dhe më shumë e përgjithshme.

Reklama politike (në veçanti në fushatën parazgjedhore) është e orientuar dhe e përqendruar më shumë në individ – person. Para së gjithash, reklama politike televizive është e brumosur dhe e ngjyrosur me slogane. Vetëm për pak sekonda kjo provon dhe synon të jetë mjet – instrument i përkryer i partisë për të komunikuar me opinionin publik para dhe gjatë zgjedhjeve të lira. Vazhdoni leximin

nga moderatori Postuar te Ballkan