Vlerat olimpike dhe vlerat e gazetarisë

Nga BESNIK DIZDARI

Vështrojeni këtë faqe të parë gazete. Kjo është faqja e parë e gazetës “Gazetta dello Sport & il Ciclista e la Tripletta” (sot “La Gazzetta dello Sport” e Milanos) e 17 prillit 1896, çka do të thotë numër i botuar dy ditë mbas përfundimit të Lojërave të 1-ra Olimpike, ato të Athinës 6- 15 prill 1896. Kjo është gazeta e parë e rregullt sportive në botë, e cila lindi me lindjen e Olimpiadës moderne. Editoriali i saj i kushtohet pikërisht përfundimit të Lojërave të Athinës. Ky njihet si editoriali i parë kushtuar përfundimit të një Olimpiade. Vazhdoni leximin

Advertisements